logo
  • Kolesarjenje Kranjska Gora
  • kolesarjenje v Kranjski Gori

AKTIVNOSTI V KRANJSKI GORI IN PODKORENU

Kranjska Gora in Podkoren imata bogato turistično ponudbo, njuna lokacija na vhodu v Triglavski narodni park in Julijske Alpe pa ju naredita še bolj privlačna, saj ponujata veliko izbiro tako zimskih kot poletnih aktivnosti.

Zimske dni si lahko krajšate na smučiščih, ki se razprostirajo na pobočjih Vitranca in spadajo pod smučarsko središče Kranjska Gora in Podkoren, oddaljeni pa so iz vasi le slabih 200 metrov. Prav tako se lahko podate na tekaške proge, ki so razpredene od Kranjske Gore, preko Podkoren in Rateč naprej v Italijo ali v dolino Planice do Tamarja.

Med priljubljene aktivnosti poleti spada pohajkovanje po Karavankah, ki nudi enkratne razglede na Julijske Alpe in različne gorske skupine, za bolj zahtevne so na voljo tudi težko osvojljivi vršaci. Za kratek sprehod je Podkoren odlično izhodišče za pohod v dolino Planice mimo slavne smučarske skakalnice »velikanke«, ki vsako leto gosti skakalce iz vseh držav sveta, ki se udeležijo Pokala za svetovno prvenstvo, za pohod v dolino Krnice mimo jezera Jasna ali za pohod na kosilo v kočo Pr’ Ingotu nad Martuljškimi slapovi v zavetju enkratnega Špika.

Poleg pohodov so na voljo tudi različne kolesarske poti, ki se razprostirajo od Mojstrane preko Italije in Avstrije ter oblikujejo krožno pot, lahko premagate tudi slavni Vršič z skoraj 1000 metrskim vzponom ali izkoristite dan za obisk Bike Parka v Kranjski Gori.

SMUČANJE in SNOWBOARDANJE

POHODI

LEDNO PLEZANJE

POHODNIŠKO

SPA & WELLNESS

MASAŽE

GOLF

KOLESARJENJE